Eerste blog op Irvige: Schoon en Droog fietsen

Irvige krijgt eindelijk een beetje vorm. Ondanks vele tegenslagen bij Geert begint langzaam de website (en de achtergronden) daarbij duidelijkere vormen aan te nemen. Zelf draag ik wat bij en probeer wat materiaal te ontwikkelen op de website. Deze blogs worden de nieuwe mogelijkheid om zaken onder de aandacht te brengen.
In deze eerste blog: Schoon en Droog fietsen

 

QRCp0OxiwW8 B9O6qA0mnXI

 

Het ergste van fietsen is het nat worden tijdens fietsen: als het niet van de regen is, dan is het wel van het zweet. Regenkleding laat je meer zweten maar voorkomt wel dat je nat regent. De auto blijkt dan een mooi alternatief waarbij je droog zit en niet bezweet raakt van de in te zetten energie. Jammer genoeg is deze optie weinig duurzaam en zorgt voor uitstoot van allerlei gassen.
Maar in het filmpje rijdt mijn vader op zijn nieuwe racefiets! Schoon, duurzaam en supersnel elke dag filevrij naar Rotterdam! De fietspaden zijn nog niet helemaal goed aangepast en fietsers schrikken af en toe nog flink maar snel gaat het zeker. Zal dit de toekomst worden? Fietsen is in ieder geval nog nooit zo snel en droog geweest. Daarmee vormt deze fiets een nieuw alternatief naast de auto.